logga guld2

Poserande

Tur att man kan göra två saker samtidigt. Tittar på ännu en liveundervisning på webben, denna gången handlar det om bröllopsfotografering och just nu pratar han om hur man poserar brud och brudgum. Mycket intressant och verkligen så viktigt att få lära sig nya saker och inte stanna upp utvecklingen av fotograferandet. Förra gången jag tittade på den här sortens liveundervisning handlade det bla. om gravidfotogarfering och det var otroligt givande. Dels för att jag har mest barnfotograferingar med mig i mitt bagage, och dem poserar man ju inte direkt, iallafall utgår inte jag från det i mitt fotograferingssätt, då vi mest leker fram bilderna. Men när det handlar om vuxna gäller det att veta hur man ska posera dem, dels för att det ska bli en fin och tilltalande bild och även att kunna ta fram rätta vinklar, vad som blir fördelaktigt för en person passar kanske inte en annan. Sådant tar tid att lära sig, men jag har nu fått några viktiga "verktyg". Så både denna kursen och den förra kommer jag ha otroligt massa nytta av vid fotografering av vuxna personer. Känns tryggt för mig att kunna visa dem hur de kan stå och därmed känner sig kunden trygg. Sedan är det naturligtvis viktigt att vara flexibel och se om kunden känner sig bekväm i det man gör! Och självklart gör vi det tillsammans och jag hör alltid efter om man tänkt sig något speciellt innan vi börjar fotografera och är hela tiden öppen för vad kunden också kan komma på under tiden.


Idag har jag haft de två sista inbokade fotograferingarna innan jul. Först en ettåring som var och här och på eftermiddagen kom det tre syskon, allt från några månader till 6 år, eller föresten det var hon ju inte alls, men i morgon då fyller hon minsann 6 år. Hoppas hon får en härlig dag!!

Den här bilden fastnade jag för direkt när jag såg den i datorn efter att ha laddat in bilderna från minneskortet. Så söt!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Linda Winblad » En liten uppdatering:  ”Tänker på dig ofta Annelie. Varje gång jag tittar på porträttet på nyfödda Malva..”

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”