logga guld2

Årsresumé 2013

Januari

I januari sa jag upp mig från min tjänst på intensivvårdsavdelningen i Eksjö. Efteråt kändes det skönt att äntligen avslutat kapitlet därifrån, men det är alltid lite ovisst när man inte vet vad som komma skall. Det visade sig bli startpunkten för att våga ta steget ut till ett eget företag och trots att jag inte fotograferat i en massa år, så är det otroligt roligt att få jobba med det bästa man vet!

Denna månaden fick jag en bröllopsinbjudan från Linda och Andreas och jag kunde äntligen berätta att jag även skulle få vara deras bröllopsfotograf och fotografera deras bröllop hela långa dagen.

Jag köpte mig ett stativ till min kamera och säljaren erbjöd mig jobb som skolfotograf, vilket jag tackade nej till då det inte passade in i vårt liv just nu, att vara ute och resa så mycket.

Jag fick förfrågan om att fotografera konfirmanderna i Barkeryds kyrka.

Jag fotograferade Egon och Alva och även porträttbilder på deras mamma.


Februari

Detta var månaden som förändrade ganska så mycket av mitt liv och även hela vår familj påverkas ju av mitt beslut. Jag startade företaget Smultronstina och förstår så här i efterhand att det inte bara är att starta, då det idag är väldigt många fotografer som behöver komplitera sina ansökningar eller får avslag helt. Så jag är lycklig över att jag blev godkänd utan några som helst problem!

Detta var månaden som jag trodde att jag skulle bli mäklarfotograf, jobbet var klart men med uppskjutande av utbildning och att det senare visade sig att jag skulle få fullt upp i höst med egna porträttfotograferingar gjorde att jag nu helt enkelt inte hinner arbeta som mäklarfotograf. Vilket hade varit fantastiskt roligt om jag inte hade haft så mycket egna fotograferingar, men det är ju barn och bröllopsfotograferingar jag älskar att få föreviga i första hand!

Februari bjöd på en massa snö och vinter och många fina dagar.

Nova började på förskolan.

Jag gick med i Smultronleden, ett nätverk av småföretagare runtom på höglandet. Ger lite marknadsföring men framför allt trevligt att träffa andra företagare.


Mars

Hela denna sida av året har gått åt till en massa arbete för att få ordning på hemsida, information till kunder, priser, sätta sig in i hur företag fungerar, fakturamallar, och en hel massa annat som inte ger så mycket inkomst, men som har funnits tid till att göra. Otroligt skönt.

Jag följde med på en mäklarfotografering av en etta, detta blev den enda "utbildningen" jag fick innan mäklarfotograferingen lades på is.

Jag hade Ebba på besök i studion och även Molly med hennes familj.

Jag satsade på nya proffsblixtar som jag inte ångrat mig en dag på att jag köpte.

Var vid vättern en kall vinterdag, en vinter som inte verkade ge med sig i första hand!


April

I slutet av april började ändå våren göra entré.

Var hemma hos härliga vänner och fick se min första familjetavla uppförstorad på en vägg med den vackraste ramen runt! Lite overklig känsla att veta att det är jag som är fotografen till den fina tavlan.

Ännu mer förberedelse av företaget med en del inköp som möbler, påsar, papper, dvd-skivor att bränna ner bilder på, extern hårddisk, fler minneskort m.m m.m.

Var och fotograferade Ryssbyglass när de tillverkade glassen.

Gjorde en gravidfotografering.


Maj

Den största händelsen är givetvis att Magnus och Linda förlovade sig!! Nu ser vi med spänning fram emot bröllopet som börjar närma sig med stormsteg!

Fotograferade Linnea och Elsa och även deras föräldrar.

En försommardag stod jag i Forserum och visade upp några av mina bilder. Det var min första marknadsföring och lockade några kunder.

En söndag packade jag utöver min kamera också in mina blixtar i bilen och åkte för att fotografera konfirmanderna i Barkeryds kyrka. En stor utmaning för att få till snyggt ljus, skärpa på alla och så lite brus som möjligt.

Gjorde en bostadsfotografering åt en kund i Aneby. Väldigt roligt, ett fantastiskt fint hus gjorde ju inte saken sämre!!

Fotograferade Mattis som nyfödd, älskar att fotografera dessa små, små underverk för att föreviga på fina bilder.

Fotograferade på två möhippor samma helg. En av dem var hemma hos mig där jag fick fotografera den blivande bruden. Kommer minnas denna fotografering länge, hade aldrig fotograferat boudoir innan, men blev jättenöjd över resultatet och vi hade väldigt roligt.

Den andra möhippan var min kusins blivande fru och jag hade med mig kameran under möhippan såklart och dokumenterade dagen. Hade också en träff med blivande brudparet, där vi bla. går igenom viktiga bilder de vill ha från bröllopet och tog några bilder på dem.


Juni

Då var det dags för bröllopsfotografering, en heldag! Det var verkligen så roligt man kunde tänka sig och lite till!! Fantastiskt roligt att få föreviga bröllopsdagen!

I juni fyllde även hemsidan 1 år och jag hade en tävling där man kunde vinna en fotografering. Många var med och den lyckliga vinnaren blev Lisa Ek som valde att föreviga sina fina döttrar!

Fotograferade Gabriella och Kristers bröllopsporträtt bland eklöven. De heter båda numera Eklöf i efternamn...

Vi firade diamantbröllop hos mormor och morfar.


Juli

Ja det hade blivit sommar och vilken sommar vi fick uppleva, den bästa på många, många år! Jag hade semester och var i Gullbranna, Halmstad, i husvagnen och när vi var hemma bodde vi nere vid vår sjö och stuga.

Det var fina sommardagar och fina solnedgångar. Stormiga hav och stilla kvällar.

Fotograferade Theo, Gideon och Mio.


Augusti

Fick värsta chansen att visa upp mina bilder i ett skyltfönster mitt i Nässjö. Roligt att få till ett fint fönster, med hjälp av Sven, som numera mer går under benämning assistent när han hjälper mig med diverse saker med fotograferingar, så lyckades vi nog hyffsat bra, trots lite tidspress.

Fotograferade familjen Gustafsson.

Hade den alldeles mysigaste fotografering med nyfödda Saga.

Tilda började första klass.

Familjen besökte Läckö slott, där pågick även en utställning med Mattias Klum och hans fantastiska bilder.

Under sommaren hade vi tagit familjebilder på vår familj, en av bilderna var "en av de bästa bilder jag någonsin sett" fick jag som kommentar av en bekant.


September

Under sensommaren/hösten gjorde jag om i studion så att det blev en ren studio och inte några privata saker. Känns så bra och så skönt, och proffsigt. Är så glad att kunna ha studion hemma och inte behöva hyra lokal och känna pressen att man måste dra in pengar till hyra varje månad. Och så skönt också att kunna arbeta hemma, att inte behöva ha barnen på förskola hela långa dagar hela veckan och någon fritids behöver vi inte heller. Och barnen kan vara hemma på alla loven, ja jag känner verkligen att vi har ett fantastiskt hus som vi kan avvara det största rummet till det jag vill arbeta med. Kunder verkar hitta ut till mig också, så jag kommer absolut fortsätta att ha kvar min studio i hemmet.

Gjorde mitt första bröllopstackkort.

Fotograferade höstbilder på Tilda som blev ett fantastiskt erbjudande.

Fick fotografera ännu en liten nyfödd bebis.

Startade upp min facebooksida och har nu börjat marknadsföra mig en hel del, vilket märks på bokningarna.

Jag sålde mina första presentkort.

Var med på hantverk och loppis i Äng och visade ännu en gång upp mina bilder.

Fotograferade söta Agnes.


Oktober

Jag hade min allra första öppet hus för julkortsfotografering.
Kändes väldigt bra och uppskattat och tror att det blir repris på den nästa år, eller detta år!

Hade även öppna förskolan från Äng här med julkortsfotografering. De fick även titta och klappa på djur och så hade även tidningen hittat hit och dokumenterade och intervjuade föräldrarna.

Jag skaffade mig en logga.

Fotograferade en syskonskara på tre, ett annat syskonpar med två pojkar och en tredje fotografering med en söt liten pojk.

Fotograferade Design By Johannas fina produkter.

Visade upp mina bilder igen på vernisage i Forserum och även i Ryssbyglassens lokaler.

Fotograferade bröllopsporträtt med Carolin och Mikael.


November

Hade en inför-träff för min brors stundande bröllop. Den gick mest ut på att leta reda på fina platser att fotografera vid. För övrigt kommer kameran gå varm den rätta dagen och jag kommer ta på allt och lite till, om jag känner mig rätt!

Skaffade mig nya visitkort och presentkort. Även fina usb-minnen med min logga på.

Hade en hästfotografering.

Fick det finaste mailet; "Tusen tack! Vilka fina kort!! Börja nästan gråta..."
Det är då man känner att man har lyckats och börjar nästan själv att gråta!

Hade ytterligare 8 fotograferingar.


December

Dagen innan julafton fick min studio flytta in i ett jättefint hus i Bankeryd och där fotograferades en massa fina människor i olika konstellationer.

Några dagar efter julafton hade jag en nyfödd liten prinsessa i studion.

Beställde ett par provbilder på akvarellpapper, och blev helt såld! Kommer absolut erbjuda fine art printar nästa år!

Möhippa med min svägerska blev av i december. En alldeles fantastisk möhippa!!

November och december har varit helt underbar fotografmässigt, har suttit sju dagar i veckan långt in på nätterna för att bli klar med alla fotograferingar till jul. Så nu är det skönt med lite jullov!


Detta var mitt år, mitt fantastiska år som verkligen exploderade i bokningar som jag aldrig kunnat drömma om. Jag hoppas nästa år kommer bli ett helt fantastiskt år det också, och det har ju verkligen börjat bra,
med 5 bröllopsfotograferingar att se fram emot!!!

Jag vill ge mina kunder ett riktigt stort TACK, för utan er hade inte mitt år sett ut just precis som det gjorde! Hoppas ni är nöjda över era bilder!! Jag önskar att ni alla får ett 2014 som kommer vara ett av ert bästa år någonsin!
Tack även till alla som följer mig och mina bilder på bloggen. Jag hoppas att ni alla kommer att fortsätta följa mig och min utveckling även nästa år, med alla nya utmaningar som följer.
Jag vet att det kommer bli ett kanonår även 2014!


Stor kram till Er alla!!

Fotograf Annelie Lagerqvist
Smultronstina

Etiketter: årsresumé

Kommentera gärna:

 • Louise • 5 januari 2014 11:21:31
  Vilket härligt år du har haft. Kul att du lägger ut lite här nu så man kan följa dig och dina bilder..
  Roligt att ditt företag går bra!! ;-)
  Lycka till i fortsättningen!!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

 • Linda Winblad » En liten uppdatering:  ”Tänker på dig ofta Annelie. Varje gång jag tittar på porträttet på nyfödda Malva..”

 • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

 • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

 • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

 • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”