logga guld2

Klädval

Ibland undrar kunderna när de kommer vad man ska tänka på angående färgval på kläder. Jag brukar hålla mig till svaret att "bara de inte kommer helt svarta", då kameran har svårare att ljusmäta så går det bra med det mesta. Annars tycker jag det ändå är upp till kunden som ska titta på bilderna i många år framöver vad man vill ha på sig. En del klär upp sina barn för att de vill ha dem extra fina inför fotograferingen, andra resornerar som så att de vill ha dem "vardagsklädda" då det faktiskt är så man oftast ser dem och det blir mest naturligt i deras ögon. Och det finns såklart inget rätt eller fel! Jag lägger inte några aspekter i detta överhuvudtaget. Valet är ditt.

 

En del klär barnen i starka härliga färger, andra i mer neutrala toner. Båda är lika rätt. Det man kan ha i åtanke är att det går ju lite tränder i vissa klädstilar och vissa stilar utmärker sig mer än andra, och tar man bilder som ska hänga med i många år framöver kanske man ska fundera på om man tror att man tycker om den här stilen om tio år? Fast det är ju inte så lätt, jag menar visst älskade bruden sin marängbakelse till klänning på åttiotalet, men man kanske inte skulle välja den klänningen idag, ändå finns den ju där, klänningen, på bilderna. Som ett fantastiskt minne, för den dagen! Och idag önskade jag att våra bröllopskort kanske var tagna med lite ljusare bakgrund och kanske inte så uppställt. Eller att du med de gigantiska glasögonen från sjuttiotalet kanske någon, någongång tänkt att man skulle kanske haft linser på bilden, fanns iof kanske inte i så mycket sådant då, men ni förstår min tanke. Att även om man väljer att fotas i trendiga kläder så älskar man ju bilden ändå, och det kanske just är det som är charmen...

 

Så vad jag vill komma fram till med detta inlägg är att det är jättesvårt för mig att säga vad du ska ha för kläder på dig när du kommer hit. Jag vet ju vad jag tycker om, vilka färger jag gillar att arbeta med, men det är ju hos dig tavlan ska hänga framme, kanske i många år. Så ta det du tycker om, vill du att det ska hålla tidsmässigt skulle jag satsa på mer neutrala kläder, vill du ha klänning tar du det, vill du ha frack går det också bra och vill du komma i arbetskläder är det helt okey!  Bara du trivs i det, bara du känner om det du klätt dig i (eller du klätt dina barn i) är rätt, det är du som ska leva med bilden långt framöver.
 

Så här på slutklämmen så kan jag bara nämna att jag älskar dessa ljusa fina kläder, som pojken har på sig här nedan. Enkelt, men samtidigt väldigt stilrent.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln