logga guld2

Fakturor!

Kanske inte något jätteroligt ämne men tycker ändå att jag vill ta upp det. Särskilt nu när det är lite förändringar på gång, kommer nämligen anlita en faktureringstjänst. Mer om det snart, först vill jag bara skriva lite om hur jag gör för dem som inte anlitat mig men kanske kommer att göra det en vacker dag, eller kanske den ruskigaste dagen på året. ;) Hos mig spelar det ju ingen roll eftersom jag har tillgång till studio!
I alla fall så betalar man inte med kontanter hos mig, eftersom det inte finns någon bank som vill ha pengar, eller jo det gör det ju, fast min bank tar inte emot kontanter. Så vill du betala kontant så tillkommer en liten insättningsavgift. Därför rekomenderar jag att man tar betalningen via faktura. Jag har alltid haft 30 dagar på sig att betala och det finns flera anledningar till detta. För visst skulle jag helst vilja ha 10 dagar, men får jag egna fakturor så tycker jag att det är skönt om man får betala dem i slutet på månaden. Så därför tror jag att det är fler som tycker det och därmed vill jag erbjuda mina kunder 30 dagar. Jag tror, men det är en alldeles egen antagning, att jag också slipper skicka färre påminnelsefakturor om man har chans att betala fakturan efter man har fått sin lön, vilket man då kan göra vid 30 dagar. Så 30 dagar kommer vara kvar tills vidare. Finns dock ett undantag, och det är när man betalar in bokningsbekräftelsen inför ett bröllopspaket. Då vill jag ha betalt så fort som möjligt för att veta att datumet är bokat, så jag kan tacka nej till andra kunder med förfrågan på samma datum.
Skillnaden nu framöver är att ni som kunder kommer få OCR-nummer att fylla i och att det automatsikt kommer gå ut en påminnelsefaktura med 50:- i påminnelseavgift om man inte betalat 10 dagar efter sista betaldatum. Har det inte kommit några pengar efter ytterligare 10 dagar går det vidare till inkasso. Jag är jätteglad att jag sluppit detta hittills och hoppas slippa det i framtiden också, för allas skull. Så det är så här rutinerna nu ser ut. Inte så jättestor skillnad för kunden.
Vid större beställningar och vid bokning av det största bröllopspaketet har man möjlighet att få delbetala. Det är bara att höra av sig, så lägger vi upp en avbetalningsplan som passar just er och som vi båda blir nöjda med.
From nu och ett tag framöver kommer jag alltså testa detta och se om denna faktureringstjänst funkar bra, både för er men framför allt för mig ;) annars kommer jag gå tillbaka och skicka mina egna fakturor. Har hört väldigt mycket positivt om detta, så jag tror att det kommer bli superbra! (Och om du är en av dem som får en faktura med det nya systemet, alltså med ocr-nummer, får du gärna höra av dig om du tyckte det funkade eller vad som var mindre bra.)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

  • Marie » Snart ny behandling :  ”Jag finner inga ord, jag hoppas verkligen att den nya cytostatikabehandlingen ta..”

  • Monica johansson » Snart ny behandling :  ”Annelie jag tänker och ber för dej/er varje gång jag talar med vår Gud . Trots a..”

  • Elisabeth och Jesper lomom » Snart ny behandling :  ”Hej Annelie! Du, Sven och barnen finns ofta i våra tankar och böner. Vi ber att ..”

  • Ann » Snart ny behandling :  ”Du och familjen finns oxå i mina tankar och böner. Gud omsluter er på alla sidor”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln