logga guld2

28 kg kärlek!

Som chef måste man ju ge alla i företaget julklappar, det hör ju till, eller hur?!
Så min snälla chef köpte mig en skrivare. Inte för att det blir billigare att skriva ut själv, när man ska räkna in bläck och de fina papprena som jag vill leverera bilder på, det ska ju vara professionella papper som klarar av att leverera toppkvalitet på färgåtergivning och att kvaliteten på pappret är långvarigt.
Skillnaden när du som kund beställer egna bilder från mina digitala filer, så är det viktigt att man tar bort autokorrigeringen, annars redigeras bilden igen och det behövs inte, då tex. kontraster och skärpa redan är klart, vilket det inte är när man skickar in jpeg-bild från sin egen kamera eftersom de flesta av sveriges befolkning inte redigerar sina bilder innan.
Jag skriver ut i andra färgrymder som ger en finare bild där man får med fler färgvarianter och bilden blir mer "levande".
När jag skickar in bilder för framkallning kommer bilderna till mig när de är klara och skickas inte till kunden direkt utan att mellanlanda hos mig, då jag vill kontrollera att bilden uppfyller alla krav och är precis så fin som jag vill att den ska vara. Blir den inte "godkänd" så görs det en ny utskrift för att sedan skickas till kund efter en ytterligare granskning av mig.

Nu när det står en proffskrivare här hemma, så kan jag justera bilden ännu mer, det går snabbare och jag har full koll på min bild hela vägen. Det är så skönt och jag älskar friheten och jag älskar skrivaren. :) Den har redan blivit satt på ordentliga prov och den toppresterar kan jag lova!

Det första provet den fick utså var när jag hade beställt bilder och av någon anledning så hade den ena bilden fått en liten, liten fläck på sig, om det var på pappret från tryckeriet eller om jag hade gjort det vet jag inte och spelar ingen roll, jag såg den inte först, så liten var den, men jag kan inte leverera bilder som inte håller 100% kvalitetsmässigt vad det än gäller. Så jag gjorde som så att jag testade min nya skrivare och skrev ut en ny bild. Och jag säger bara WOW!!!
Den blev så mycket bättre!!! Jag använde samma bild som jag skickat in till labbet men ut kommer två helt olika bilder, pga olika papper och maskin. Jag kunde inget annat än att skriva om hela den beställningen... med min egna skrivare!

Ett annat exempel var igår när kunden hört av sig efter att ha köpt högupplösta filer för att skriva ut från något framkallningsställe själv. För visst är det billigare att själv gå och skriva ut sina bilder, det är jag fullt medveten om, men priset på mina framkallade bilder ska täcka skatt, moms, redigering, hantering av bild, leverering osv, men du har som sagt möjlighet att skriva ut själv. Jag står däremot inte för hur bilden blir vid utskrivning hos andra. Och kunden som kom tillbaka igår och visade sina bilder var såklart inte nöjd, inte mot mig, utan mot labbet. Jag skrev ut exakt samma bild på min skrivare och vi bytte två bilder mot varandra och jag kan nu klart och tydligt visa mina kunder vad det är jag menar med att mina bilder levereras med toppkvalitet och framkallar man själv så kan det bli lite som grisen i säcken. ;) Under tiden satt de i studion och åt lite skumtomtar och hem åker de med fina nytryckta bilder, hon var jättenöjd och jag också såklart!

Jag tror att många inte har koll på det här, att det finns bra och så finns det mindre bra framkallningsställen. Jag tänker absolut inte hänga ut någon firma, absolut inte. Men jag vet att jag nu i fortsättningen kommer trycka ännu hårdare på att beställa framkallade bilder från mig, för visst är det värt att betala lite mer än att bli besviken på bilderna...

Här ovanför har jag tagit en bild på de två utskriva bilderna, jag tror och hoppas att jag inte behöver förklara att den vänstra är min...

Jag vill bara tillägga att jag har haft kunder som inte har klagat och många har fått hem bra bilder ändå, (hoppas jag). Jag rekomenderar alltid ett visst labb där man kan beställa ifrån och där jag vet att kvaliteten är bra över lag och hoppas de flesta beställer därifrån... Jag har förstås fler kunder som har tyckt att mina bilder är bättre framkallningsmässigt än de som jag har skrivit om här, valet ligger på dig som kund, men hoppas ni nu har fått lite mer "kött på benen" om framkallning och varför det kostar mer att köpa framkallade bilder hos fotografen. Hos mig ingår alltid samma bild i lågupplöst digital format, dvs du kan använda den tex. på webb eller lägga in den i telefonen för att visa nära och kära bilden på ditt fina barn/din familj eller vad det nu kan vara du har tagit kort på!
Kommentera gärna eller om ni har fler frågor så skicka ett mail så svarar jag gärna på era frågor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

  • Marie » Snart ny behandling :  ”Jag finner inga ord, jag hoppas verkligen att den nya cytostatikabehandlingen ta..”

  • Monica johansson » Snart ny behandling :  ”Annelie jag tänker och ber för dej/er varje gång jag talar med vår Gud . Trots a..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln