logga guld2

SEMESTER 22/12-10/1

Trött. Trött. Trött. Helt mentalt slut. Snart är det semester. S. E. M. E. S. T. E. R. Knappt jag vet hur man stavar till ordet. Jag är så sjukt tacksam för allt som hänt detta året. För varenda kund, för varenda en som har gillat och kommenterat det jag gjort, för varenda en som har hejat på, för varenda en som sagt något och stöttat. TACK till er alla!!

Men nu har jag ingen energi kvar. Ingen alls. Jag brukar gilla att pyssla och göra det där lilla extra inför jul, men i år blir det inget extra här hemma. Finns ingen inspiration och ork kvar till det. Som sagt, om några dagar är det jul och jag har en underbar man som städat hela huset själv i år. (Ska hjälpa till att få upp något julpynt innan julen hinner springa förbi.) Hur gärna jag än har velat hjälpa till har det inte funnits någon tid över. Jag har jobbat dagar, kvällar, nätter, vardagar som helger. Ända sedan bröllopssäsongen drog igång har det varit fullt ös. Och jag älskar det! Annars hade jag hoppat av, struntat i det, skaffat ett job där man jobbar sina timmar går hem och lämnar arbetet på jobbet och har semester i 5 veckor, men jag älskar mitt jobb så otroligt mycket, så jag hoppar inte, inte en chans. Men däremot behöver jag ha ett annat upplägg i mitt företag. Jag vill tillbringa lite mer tid med min familj i första hand och gärna mer tid att umgås med vänner. För att det ska kunna bli så så måste det ske lite förändringar i företaget. Möjligtvis kommer jag specialisera mig mer och kanske inte ta alla slags fotograferingar. Jag har ju testat det mesta; barn i alla olika åldrar, gravida och nyfödda, familjer, företag och bröllop. Vad jag vet är att bröllop är något som jag inte kommer att släppa, jag ÄLSKAR dessa bröllopsfotograferingar, och jag är i stort sett fullbokad med bröllop inför nästa sommar och det är fantastiskt roligt och då har jag knappt visat en enda färdigredigerad bild från i år! Helt galet!!

En annan förändring som jag vet kommer att ske, är att jag måste revidera prislistan. Nu vet jag hur lång tid allt tar och att jag måste ta betalt för alla timmar jag jobbar. Kan inte sitta och jobba gratis, det är ingen som vill, och ingen som tackar mig för det. Ni anar inte hur mycket tid som går åt till redigering, kundkontakt, paketering, sätta ihop album, hemsida, fakturering, ja jag slutar där för ni fattar... Det är inte bara 1 timmars fotografering som gäller vi bokning av kund, utan det är flera, flera timmar som ska betalas. Och en sak som man inte tänker på förrens man är företagare själv är att först och främst ska runt hälften av pengarna in till staten. Jag har blivit lite mer ödmjuk där, när jag själv handlar eller betalar något, där man tycker något är dyrt men sedan tänker till och drar bort hälften, så brukar det inte bli så mycket över att dela alla utgifter på för försäljaren. Men detta tänker man ju inte på förrens man själv är i den situationen. De gånger jag har fått det till mig att jag är dyr har jag blivit så ställd så jag inte vet vad jag ska svara. Jag vet bara att mina timmar jag abetar INTE är överbetalda och känner mest bara en frustration. Är jag inte värd att försörja min familj? Ska jag arbeta för någon slags välgörenhet för att man helst inte vill betala något för bilder? Fast då kan man ju ta fram sin fina mobiltelefon och ta bilder med den, gratis så har man ju löst det . Mina kunder som vill komma till mig, vill jag ta hand om och få dem att känna sig trygga framför kameran, framför en proffskamera med 36 miljoner pixlar med en sensor som är bland den bästa som du kan få på marknaden, med bilder tryckta på ett kvalitetsmässigt papper med färger som vara i 200 år. Det och mycket mer har jag att erbjuda dig. Och då kostar det också, det är något som jag kommer jobba på nästa år också, att förstå vad det är man betalar för. För här får man produkter som ÖKAR sitt värde med tiden, och det är det inget annat som du köper idag som gör, eller hur?! Så ett mål till för nästa år är att göra om hemsidan lite, för att kunden lättare ska kunna förstå vad man betalar för.

Jag hade också tänkt att bli lite bättre på att blogga, mitt mål kommer vara minst ett inlägg i veckan. Frågan är hur länge det håller, men jag lovar att ge det en chans! Med början idag!! :) Om ni är intresserade av att läsa bloggen får ni gärna komma med tips och inspiraton om vad ni vill läsa om, så ös på med önskemål.

Mitt i detta när man känner att jag orkar inte en dag till, ni vet som det brukar kännas innan man ska ha semester, så kommer det julkort, flera stycken faktiskt, till Smultronstina med bilder på fina barn från mina julkortsfotograferingar och det värmer, det värmer så otroligt mycket så ni anar inte. Och det kommer kunder som hämtar sina bilder och lämnar över en blomma. Till mig! Det kommer tackkort från brudpar med en personlig hälsning. Ni anar inte vad det betyder. TACK TACK och TACK!! Nu när det känns som tyngst så kommer detta, och allt nästan på samma dag! Så nu orkar jag fram till den 21:a!!!

Lite kvar att göra innan semestern, sedan ska jag samla in massa ny energi så jag kommer tillbaka till jobbet den 11 januari, full med energi och full av ny kraft att göra ett nytt fantastiskt år igen, med önskan om lite mer tid till familjen! 
Allt gott till er alla!!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln