logga guld2

Sommar, sol och Miljö

Det har varit en ganska tråkig sommar vädermässigt där vi bor. Det har inte varit jättekallt men inte jättevarm heller. Lite lagom sådär. Det har inte varit så att man sitter framför datorn och bara längtar iväg till sjön för att doppa sig. För att vara helt ärlig har jag inte badat en ända gång i vår sjö som ligger 2 minuter cykelväg bort. Inte längre än upp till knäna. :) ...men jag har badat i havet flera gånger när jag var iväg en vecka till västkusten.

Efter alla bröllopsfotograferingar i sommar så går det ju en hel del tid framför datorn och redigera. Och det är ju som sagt inte så svårt att sitta här inne denna sommar. Eftersom min man och jag har investerat i ett nytt stall till våra mjölkkor med en robot som mjölkar dem så har det heller inte ännu varit läge att lämna gården allt för mycket, men vi hoppas att kunna ta igen det längre fram. För även om vi trivs här hemma och jag älskar att sitta och redigera vackra brudpar (speciellt på kvällen från kl 22.00 och framåt då alla har gått och lagt sig och det är lugnt och skönt) så är det ju ändå skönt att komma iväg något

Nu är det bara ett par veckor kvar på sommarlovet och sedan börjar allt vara tillbaka i sin vanliga lunk igen. Ganska skönt faktiskt.

Undra vad denna höst och vinter ska föra med sig. Det återstår att se. Jag hoppas att vi kommer få fiber inkopplat fast som jag sagt ända från början så får man väl vara glad om vi fått den inkopplad till nästa bröllopssäsong. Mina svärföräldrar fick sin fiber nergrävd samma dag som vi och de har haft den inkopplad i ett par månader nu, men så är det när man bor på landet. Vi är tydligen inte lika viktiga. Vecka 23, alltså i början på juni skulle de varit här och tryckt under vägarna i byn där jag bor. Nästan så man undrar om det var vecka 23 2018 de menade. Ja ja vi får väl se när den dyker upp. Har väntat nu i några år nu så då kan man ju vänta ett halvår till. Bara så tråkigt sista veckan varje månad, när surfen är slut, inte så lätt att driva företag då eller när det tar en hel dag att ladda upp lite filer... Nä nog om det.

En annan sak som jag funderat mycket på denna sommar är den överkonsumtion vi lever i, och miljöpåverkan vi har på vår jord. Lyssnade på fotopodden igår där det togs upp en del av detta, väldigt intressant. Det går ju leva ganska gott utan att ha några astronomiska löner. Men framför allt har jag funderat på varför det är så uppjagat med ekologisk mat. Eftersom vi själva använder oss av konventionellt jordbruk vet vi ju hur bra vår svenska mat är, men framför allt handlar det väl inte bara om maten. För vad gör det om vi handlar ekologisk mat men köper kläder som är oekologiska eller alla rengöringsmedel. Hur är det med våra resor till jobbet, runt om i världen, vad köper ni för teknik, vad innehåller den och behöver vi den?  Köper ni ekologiska kläder och miljömärkta rengöringsmedel? Det gör inte jag... Kanske är nästa steg. Kommentera gärna hur ni gör. Hela vårt sätt att leva påverkar miljön inte en isolerad del av livet.  Jag läste att det inte fanns så många godkända sjöar att bada i i Sverige som tidigare för man har inte tagit kontroll på hur det är med kemikalierna i sjöarna, att det kunde finnas kemikalier från tex. solkräm. Alltså, vad är det vi smörjer på oss och framför allt våra barn?? Jag menar det kan väl inte vara för mycket kemikalier från solkräm i en sjö än vad barnen får på sig när det ska smörjas in ett tjockt lager på deras tunna hud för att skydda mot solen? Tur att vi inte har behövt använda solkräm i år... kanske det är bra att det varit en lagom fin sommar med lagom mycket sol...

Lagom mycket sol var det även vid fotograferingen av detta underbara par i Åminne bruk, Värnamo. Fast jag var tvungen att ta några bilder inomhus också även att det var fint ute. :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda Winblad » En liten uppdatering:  ”Tänker på dig ofta Annelie. Varje gång jag tittar på porträttet på nyfödda Malva..”

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln