logga guld2

Semester

Jag har nu haft en månads semester och det har varit väldigt behövligt och skönt. Denna jul som gick har varit den jul som vi som familj varit som mest lediga någonsin, helt lediga har vi ju inte varit, det går ju inte när man bor som vi på landet med en massa djur. De måste ju också skötas, varje dag året om. Men det har varit väldigt smidigt nu i och med att korna mjölkar sig själva. Helt fantastiskt.

Även att det står att jag har semester är det svårt att släppa jobbet helt. Mail måste ändå svaras på, och mitt företag är min lilla ”bebis” som finns i tankarna ganska mycket. Men jag har inte fotograferat eller redigerat en enda bild och det har varit skönt faktiskt. :)

Som ensamföretagare kan man ibland känna att man inte alltid räcker till och så har det känts det sista året. Det är svårt att säga nej till kunder fast det kanske är fullt i kalendern. Jag har nu ändå förstått att jag behöver bromsa lite för att kunna ge fullt ut och känna den enorma glädje och tacksamhet till mitt jobb som det verkligen är.

Under min lediga tid har tankarna snurrat över hur jag ska fortsätta mitt företagande. Jag har under sista året inte haft tid till att sköta allt annat runt omkring företagandet såsom tex. uppdatera hemsida, blogg, infoblad, avtal, sociala medier, rensa mail, listan kan göras lång av saker som också måste skötas utöver det som jag i stort sett bara ägnat mig åt detta år, nämligen fotografering och redigering. Jag har unnat mig ett par utbildningar under året förstås men inte hunnit avslutat provet i en av kurserna… 
Jag har med andra ord kommit fram till att årets mål måste få bli att bara boka in så många fotograferingar att jag även hinner med mig själv och mitt företag runt om. För att jag ska må bra, inte känna mig stressad över det jag inte hinner med och att företaget inte ska stupa.


Jag har fram och tillbaka i flera år funderat på om jag skulle flytta min verksamhet mer centralt och öka min tillgänglighet både rent praktiskt för er men även få till fler tider till bokning men jag trivs bra på landet och beslutat att stanna här just nu, det kommer göra att mina kunder känner sig mer exklusiva och utvalda genom att bara erbjuda några fotograferingstider i veckan och lägga ner extra mycket kraft och möjligheter för dem istället. Det kommer att innebära att det kan vara svårt att även i fortsättningen att boka in sig samma vecka som man hör av sig, så var gärna ute i god tid.

På tisdag kör jag igång med smash the cake och jag ser verkligen fram emot att träffa kunder igen. Men jag hoppas även att jag snart ska hinna uppdatera nya bilder i studion, och även nya produkter och fotoböcker. Uppdatera hemsida med nya brudpar från förra året och blogga lite mer. Rensa bort några av alla 1000-tals mail som ligger i inkorgen och skräpar och fixa nya infoblad till bokningsbekräftelserna. Jag tänkte också ansöka om gesällbrev, får se om det blir av i år. Framåt våren eller hösten kommer det komma ut nya prislistor och ett lite annat upplägg av beställningarna.

En annan sak jag har funderat VÄLDIGT mycket på är de sociala medierna. Men tror jag tar det i ett eget inlägg…

I år har jag varit företagare i 5 år och det har varit 5 fantastiska år. Jag är glad och stolt som har lyckats att driva fram ett litet företag på landet, att skapa mig ett namn och de flesta verkar ändå anknyta namnet med en positiv klang.
Jag kommer fira min ”5-års dag” genom att gå en workshop på ett härligt ställe, mer om det senare. Det ser jag verkligen fram emot!
Tack alla kunder som hjälpt mig med min resa!!

Nu ser jag fram emot vad 2018 har att erbjuda, välkomna att följa med mig som kund eller som påhejjare, gillaknappstryckare eller med att kommentera något. Alla betyder ni massor!

Kram Annelie
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annelie Ahlberg » En liten uppdatering:  ”Jag har tänkt så mycket på dig och din familj dom senaste dagarna❤️ Jag skickar ..”

  • Linda Winblad » En liten uppdatering:  ”Tänker på dig ofta Annelie. Varje gång jag tittar på porträttet på nyfödda Malva..”

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln