logga guld2

Sociala medier

Sedan jag skaffade facebook och instagram privat, så har jag hängt en del där och tittat och gillat och lagt ut en del själv vad som händer i mitt liv. När jag sedan startade företaget så skaffade jag ett konto till Smultronstina också såklart och det gav mig verkligen spridning på den tiden och jag tror många kunder har hittat mig där. För några år sedan kunde man också starta eget företagskonto på instagram och det gjorde jag.
I början var det verkligen spridning på de sociala medierna men på senare tid vill facebook att man ska betala för att få spridning på sina bilder och även på instagram. Det kan jag förstå, men nu hjälper det inte med att betala, som ni kanske hört så har facebook ändrat på sina algoritmer och det ska visas mindre från företag i framtiden. Det kan man tycka vad man vill om, men följer jag något annat företag då vill jag ju se postade inlägg från dem också, men nu kommer det tydligen inte bli så mycket med det utan det blir mest vad vänner gör som jag kommer se i första hand.

Det finns en annan sak som jag funderat mycket på. Nämligen va jag tycker om gillaknappen.
 Jag vet inte om bilden på Ella som bara fick 7 likes, inte är lika mycket värd som bilden på Anton bara för att han fick 489 likes för att jag råkade posta den på ”rätt tid” enligt facebooks algoritmer. För att någon skrev något inom en minut på mer en 4 ord så bilden dyk upp i ännu fler människors flöde… Jag vet inte om jag gillar det här faktiskt.
Vad tänker Ellas mamma? Är hennes barn inte lika fint som Anton? Eller blir Ellas mamma ledsen? Vill jag att det ska bli olika många gilla på olika bilder? För mig är ju varje bild unik och lika fin. Vad händer om jag inte postar bilder på sociala medier? Faller mitt företag då, eller kan jag leva kvar på bara en hemsida i framtiden. Bloggar är ju ändå rätt ute just nu, eller?

Delar jag hemsidan på facebook kommer knappt någon se den i framtiden, det känns ju rätt meningslöst, för skrivna länkar på facebook, där någon lämnar Facebook vill ju Facebook inte ha och delar den inte till många. 
Att skaffa grupper där man skriver på varandras bilder för att nå ut till fler är just nu i alla fall inte alls min grej. Det kommer ta alldeles för mycket av min tid att skriva på andras inlägg, tid som jag vill göra annat på. Och gör jag det då hamnar mina bilder bland mina fotografers vänner (alltså om min grupp nu består av fotografer) som bor milsvida bort, det tjänar jag ju inget på, det är ju inte där mina kunder bor och inte där jag vill marknadsföra mig, men jag antar att den visas även för några fler av mina följare det är väl därför man gör så här antar jag. Så det går bort och det hjälper ju inte, det kommer ju bli olika mycket gillamarkeringar ändå och det är det som jag mest brottas med. Att betala för varenda annons, går också bort, jag vill inte ge massa pengar till Facebook, möjligtvis någon enstaka gång kanske.

Så vad känner ni, tänker ni på att ”Ellas mamma” kan ta illa upp när ingen gillar hennes älskade dotter, och bilden innan och efter Ellas bild hade massor med gillamarkeringar, bara för att facebooks algoritmer blev så? (Ella och Anton är bara påhittade namn.) Eller bryr man sig inte? Åh det är många frågor, skriv mer än gärna vad ni tänker på när ni läser detta.

Ja jag vet inte vad jag ska göra, lägga ned massa tid på något som inte ger något känns ju ganska ogjort. Kanske det är dags att väcka bloggen till liv ordentligt i alla fall.

Tyck gärna till vad ni tycker och vad ni har för tankar!! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln