logga guld2

Min behandling

Ni som läst föregående inlägg kanske är nyfikna på vad som blev sagt på onkologmottagningen.

När vi, Sven och jag, kom dit fick vi träffa Maja, överläkaren, en st-läkare och en sjuksköterska. Det var Maja som pratade i stort sett hela tiden. Hon förklarade var det var för en cancersort, då det finns många olika sorters sarkom. Sedan berättade hon att efter att benet läkt så kommer en tuff cellgiftsbehandling att påbörjas. I 3 dagar kommer jag vara inlagd i Linjöping för att få cytostatikan för att sedan åka hem i 3 veckor. Så kommer det hålla på sammanlagt 6 gånger med cytostatika. Andra veckan efter man fått doserna kommer man vara som mest nere, trött och infektionskänslig, för att återhämta sig igen vecka 3 och en ny omgång påbörjas sedan när kroppen är tillräckligt återhämtad. Jag kommer få ta mycket prover för att hålla koll på vad som händer i kroppen och vid minsta förhöjd temp = infektionsrisk, är det akuten som gäller.

Efter att cellgiftsbehandlingen är klar, efter sådär ca 5 månader så blir det nästa behandling. Strålbehandling. Och även om den inte är ens i närheten så tuff som cellgifter så blir det tufft på annat vis. 5 dagar i veckan, måndag-fredag kommer jag bli strålad i Linköping. Jag vet inte vad som är sämst, att åka 5 dagar i veckan i 5 veckor eller sova över på patienthotell utan familjen... Själva behandlingen tar inte så lång tid varje dag om jag förstått det hela rätt.

Vi fick gå och titta på avdelningen efter besöket hos läkaren och sedan blev det dags att gå till nästa besök på ortopedmottagningen för omläggning av op.-såret.

Så idag har jag mailat alla bokade bröllop och barn/familjefotograferingar som jag har efter den 15:e juni. Förklarat läget och erbjudit dem hjälp att hitta nya fotografer. Väldigt jobbigt men hoppas att det ska lösa sig bra för alla.
För efter de sista bröllopen och barnfotograferingen som jag har här framåt ska jag fokusera fullt ut på att bli frisk!

Har ni några frågor så kommentera gärna så ska jag besvara dem i ett inlägg framöver.
Kram kram!

Kommentera gärna:

 • Pernilla • 24 maj 2019 22:12:05
  Många tankar går till dig/familjen. Det blir en jobbig tid fram över och inte riktigt som vanligt men starka ni är så klara du//ni detta.❤️❤️❤️Kramar
 • Karin • 24 maj 2019 09:00:32
  Många tankar till dej och familjen, tänk vad (mina) och andras problem blir fjuttiga i sammanhanget. Det kommer naturligtvis att bli en annorlunda sommar för Er. Men med er fina sammanhållning och inställning kommer detta att gå bra. Du är omgiven av så många hjälpsamma människor.
 • Marie P • 23 maj 2019 13:18:53
  Min vän! Det blir ett annorlunda liv för er framöver. Jobbigt med att åka fram och tillbaka. Tär på krafterna. Kan du inte få göra strålningen i Jönköping? Det blir ju inte lika långa resor. Skadar inte att fråga om du själv vill. Du finns i våra böner och jag följer dina inlägg och tänker på dig mycket. Kram Marie ❤️

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Linda Winblad » En liten uppdatering:  ”Tänker på dig ofta Annelie. Varje gång jag tittar på porträttet på nyfödda Malva..”

 • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

 • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

 • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

 • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln