logga guld2

Smått positiv

Ligger i min egen säng, klockan är efter 7 någon gång och det är söndagsmorgon. Lilly, hunden, snarkar bredvid mig och hon är glad igen att matte är hemma. Och även resten av familjen tycker bättre att ha mig hemma såklart. :)
Regnet smattrar på fönstret och paviljongtaket som står utanför sovrumsfönstret. Det blåser i träden, och det känns verkligen att det är höst idag.


De två stora barnen var på Liseberg igår med fotbollslaget, och kom hem här någon gång mitt i natten. Glada och trötta! Och Nova blev lika glad hon när hon fick åka till kompisar som skulle på bio och sedan fick hon sova över! Så det blev några timmar själva igår för mig o Sven. Väldigt konstig känsla det där, att inga barn är hemma.


Jag kom hem i torsdags, från behandling nr 5 och allt har gått bra. Det blev omläggning av benet innan mamma o jag tog lunch på Ekkällan och sedan blev det raka vägen hem.


Denna gången, likaså förra, har jag haft mindre illamående och jag tycker nog att jag är lite mindre påverkad av tröttheten denna gången. Ja inte så det är som vanligt, men jag har orkat ta ett par korta promenader med Lilly varje dag. Och i går kväll när vi var själva utan barnen blev det till och med en sväng till kantarellskogen.

Maten. Ja det är ett kapitel för sig själv...
Hmmm. Gillar inte att ta så mycket kortison mot illamåendet för de stimulerar verkligen mitt hungerintag har jag förstått nu. Om man säger så så har jag inte gått ner i vikt under perioden av cytostatikan. Men vill ju inte må illa heller så det är bara o äta dem och ta hand om vikten sedan. Hur man gör det utan en lårmuskel får vi ta hand om då. :)
Men det bästa med den här omgången är att jag känner fortfarande lite smak. Surt och sött är nog det som jag har minst smak av, så det är fortfarande lite lurigt att smaksätta maten till familjen. Men annars finns det i alla fall någon slags smak på det jag stoppar i mig, men längtar såklart till att känna all mat som den ska smaka!


Nu är den 5:e stenen borta och jag har 1 gång kvar. Även om det varit en tuff resa så långt, så har det gått bra. Tuffast var första gången när jag inte visste att jag inte skulle må dåligt konstant i alla 6x3 veckor. För jag har ju ändå fått några dagar/veckor när jag mått bra och kunnat återhämta mig. Men innan man visste det, då var det lite tung.
En annan sak som var tråkig var ju såklart att behöva klippa av håret och nu när det mesta av ögonfransar har ramlat av, så ser man en cancersjuk syn i spegeln. Den spegelbilden tycker jag inte om. För nu finns ingen cancer kvar men ändå ser jag en cancersjuk spegelbild. Även om det är en bit kvar på resan, så måste jag tro att allt i kroppen är borta och hoppas på positiva röntgensvar i framtiden. Det är så jag känner. Jag har haft dalar då dagarna sett svarta ut men efter den sista röntgen måste jag ändå säga att jag är smått positiv. Det kommer alltid finnas i mitt huvud såklart, att det kan komma tillbaka. Men jag har redan delvis lärt mig att leva med det och att den tanken inte får ta över för mycket av mitt liv. Jag har så mycket annat att tänka på som är så mycket roligare. Så nu prioriterar jag det istället, så blir livet roligare helt enkelt. Även om det inte alltid är lätt såklart.


Som sagt jag har en gång kvar att få cytostatika, men några veckor efter nästa gång borde håret växa ut igen. Såklart att det kommer ta tid att få det långt, men, bara att känna att man redan är där (snart då) ;) känns väldigt skönt. Den perioden utan något hår alls har ju inte varit så lång egentligen.


Så det har ändå gått ganska fort de här veckorna som jag fått i mig cytostatikan. Nu hoppas jag att jag kan vara pigg mellan denna och sista gången också. Även att det verkar gå massa förkylningar nu. Sista gången blir den 1/10 om alla värderna ser bra ut. Och det får vi tro så jag blir klar med den här skiten, eller möjligheten jag fått att få kunna bli frisk. Hur man nu vill se det...


Ha en fin fortsatt söndag alla! Jag kommer vara hemma och resten av familjen ska på fotboll och sedan på UV-scout spårning i em. Det kommer nog finnas några trötta barn här ikväll sedan efter en sådan helg. :)
Kram
Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

  • Marie » Snart ny behandling :  ”Jag finner inga ord, jag hoppas verkligen att den nya cytostatikabehandlingen ta..”

  • Monica johansson » Snart ny behandling :  ”Annelie jag tänker och ber för dej/er varje gång jag talar med vår Gud . Trots a..”

  • Elisabeth och Jesper lomom » Snart ny behandling :  ”Hej Annelie! Du, Sven och barnen finns ofta i våra tankar och böner. Vi ber att ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln