logga guld2

Inställning av strålningsbehandling

Igår var jag o Sven i Linköping. För information och inställning av strålningen. Nästa fas i behandlingen.

Men innan vi skulle dit tänkte jag duscha. Och det var inte helt enkelt. Vi har ett badkar och en dusch med massage och lite annat smått o gått i vilket gör att det är en duschkabin med en kant, det var inte helt lätt att gå upp på utan att känna att man inte skulle halka omkull. Till slut kom jag i badkaret sittandes på en pall och kunde duscha av mig lite. Så sedan var vi redo att åka.

På samtalet ville de kolla benet och hur det läkt och slet upp all förband. Kändes lite brutalt och lite nonchalant. Och tyckte att det tagit alldeles får lång tid att läka. Undrade också om de inte funderat på att använda vaccumpump. Jo tack det har använts och jag har kämpat med det här såret varje dag sedan operationen i april...
Fick till slut godkänt i alla fall av en äldre läkare och gick till ett rum där jag skulle få ligga så som jag kommer att ligga under alla strålningsgångerna. Jag la mig på en lite saccoliknande påse och när de format upp den som den skulle vara så gjorde de något så den blev stel och formad efter mig.

Jag låg kvar så och jag kördes igenom röntgenapparaten.
Om det var innan eller efter röntgen kommer jag inte ihåg, men jag har nu även fått mina 3 första tatueringar. ;) Tre små prickar som knappt syns. För att veta att jag ligger rätt inför varje behandling.

Sedan var allt klart. Den 17/10 ska jag upp och göra första behandlingen. 25 st sammanlagt varje vardag så det verkar ju inte vara några problem att bli klar innan jul, om allt bara flyter på.

Efter tiden på strålningen hade vi tid att lägga om såret på ortopeden. Och det var ju tur såsom de slet bort plåstret. Som tur är det ju inte så mycket kvar. Det är till och med så lite att jag inte behöver lägga om det förrän den 17:e när jag ska hit nästa gång. Eller jag fick med mig en omläggning för att lägga om själv. Frågade om jag fick bada nu med plasten på såret, men nej, så bra var det inte. ;) Det längtar jag efter, har kanske skrivit det innan. Men att få åka på spa o bada, oj vad jag längtar. Kanske svårt att få till massage då jag bara kan ligga på rygg just nu. Men att bara få sitta i en bubbelpool det står verkligen högt upp på önskelistan just nu. Mitt vänstra ben har ju knappt tvättats ordentligt sedan operationen då det har varit inplastat o inplåstrat hela tiden och ännu mer vid dusch.

När vi kom till ortopeden i går visste de såklart inte att jag hade en fraktur men sköterskan ringde snabbt efter Anders när vi berättat. Han kollade på det och artorsen och vi bollade lite frågor. Vi litar såklart på dem i Eksjö men Anders har ju hela bilden och tyckte INTE att den skulle opereras. Så det hoppas vi de fortfarande inte tycker i Eksjö när jag ska dit på återbesök. Sedan var det min ortos som jag funderade lite över då det sticker in skruvar i knäet från den.. Känns som den är felvänd... och eftersom de skickade hem mig från Eksjö med att ”ta på den du har hemma” så vet de ju inte hur den sitter, om den är lagom eller förstor/liten, så det ville jag ha uppkollat. Anders tyckte jag skulle ha en annan sorts ortos, så det fick jag. En större fast stabilare.

Sedan åkte vi hem, jag slumrade på vägen. Jag somnade i soffan när vi kom hem och sov några timmar. Åt kvällsmat och sov i soffan innan jag la mig i sängen och sov istället.
Var uppe med barnen idag på morgonen men somnade några timmar till sedan när de åkt. Jag är säker på att tröttheten jag brukar få efter cytostatikabehandlingen på fredag-söndag kom nu istället. Men i fredags o lördags var kroppen inställd på min fraktur istället. Så konstigt hur den kan agera och reagera.

Jag har mycket mindre ont i knäet nu än jag hade i torsdags, fredags o helgen. Kan stödja på benet nu när jag går med kryckor och det underlättare ju massor.
Där stannar vi för nu. Har ni några frågor om något så får ni gärna ställa dem.

Ha en fin dag!
KramKommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Kicki Lax » En liten uppdatering:  ”Har undrat hur du Annelie har det och ikväll har jag läst vad du skrivit och min..”

  • Karin » En liten uppdatering:  ”Tänker så mycket på er, dej och hela familjen. Säg bara till om ni vill ha hjälp..”

  • Jennifer » En liten uppdatering:  ”Så härligt att läsa några rader från dig ❤️ Vi tänker på dig /er ❤️ Jag visste ..”

  • Annica Axelsson » En liten uppdatering:  ”Det är ingen rolig tid vi lever i med pandemi och restriktioner och du med ytter..”

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln