logga guld2

Strålning

Då var det dags för den sista behandlingsdelen av mina behandlingar mot ett friskare liv. Känns konstigt att skriva så då jag känner mig frisk, bara lite handikappad av en bruten knäskål just nu.
Men nu var det då dags för strålning och jag har nu gjort 2 av de 25 jag ska göra. Känns väldigt skönt att vara igång.
Jag får ligga på en brits och så kommer en kamera över benet först som röntgar det för att jag ska ligga precis på samma sätt varje gång. När röntgen är gjord så jämförs den med den första röntgen jag gjorde för ett par veckor sedan och då ser den hur jag ligger och automatiskt flyttas jag de millimetrarna så jag hamnar i exakt rätt läge. Då hamnar strålningen exakt där den ska och inte på område där det inte ska vara.
Efter det är det då strålning. Då kommer en annan ”kamera” och skickar ut strålningen, några sekunder ovanifrån och några sekunder underifrån. Under tiden gäller det att ligga så stilla man bara kan. Sedan är det klart! Snabbt o smidigt och det känns ingenting.

Sedan är det bara att vänta på bussen som tar mig till Ryhov och vid Ryhov får jag byta till en taxi som tar mig ända hem. Väldigt skönt att slippa köra eller låta andra i familjen köra varje dag.

Idag är det fredag så nu får jag lite ledigt så fortsätter detta på måndag igen.

Trevlig helg till er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jennifer » Snart ny behandling :  ”Va vi tänker på dig Annelie och din familj❤️ Speciellt när man vill ta foton och..”

  • Marie » Snart ny behandling :  ”Jag finner inga ord, jag hoppas verkligen att den nya cytostatikabehandlingen ta..”

  • Monica johansson » Snart ny behandling :  ”Annelie jag tänker och ber för dej/er varje gång jag talar med vår Gud . Trots a..”

  • Elisabeth och Jesper lomom » Snart ny behandling :  ”Hej Annelie! Du, Sven och barnen finns ofta i våra tankar och böner. Vi ber att ..”

  • Ann » Snart ny behandling :  ”Du och familjen finns oxå i mina tankar och böner. Gud omsluter er på alla sidor”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln